a

Vaja za moške: Edging (slovensko: robovi, vrhovi ali deskanje)

To je ena izmed najbolj znanih vaj za vajo za kontrolo ejakulacije in vajo vzdržljivosti v postelji.

1.     Navlaži pe*is z lubrikantom ali oljem. Bolj kot je vlažno, več boš občutil.

2.     Zadovoljuj se kakor želiš, ampak brez pornografije in slik. Stimuliraj in masiraj celoten pe*is, jajčka in presredek. Ne samo glave!

3.     Poskusi opazovati občutke tvoje vzburjenosti. Opazuj utripanje, kje ga čutiš? Opazuj stopnje erekcije, opazuj utrip srca.

4.     Ko se približaš točki ejakulacije, se ustavi. Predihaj s trebušnim dihanjem (vaja iz prejšnjih objav). Opazuj kako se krči PC mišica in anus. Če se krči sama od sebe, pomeni da doživljaš »krčni orgazem«.

Lahko se zgodi, da ne boš mogel takoj nadzorovati izliva in ti bo prišlo avtomatsko. Z izvajanjem te vaje in dihanjem boš lahko hitro prišel do rezultatov.

Nasvet: Če se ti mišica krči sama od sebe in misliš, da ti bo prišlo, samo stisni PC mišico okoli prostate – s tem boš preprečil izliv.

5.     Ko spet dobiš kontrolo nad telesom in ne-ejakuliranjem, ponovno začni z masiranjem pe*isa.

6.     Vajo lahko izvajaš kolikor časa in ponovitev želiš.

S to vajo lahko res dobro spoznaš obnašanje svojega telesa pred erekcijo. Tako boš lahko lažje vedel, kateri so znaki, ki te peljejo k ejakulaciji. Prav tako s predihavanjem na točki pred orgazmom lahko dosežeš celotelesne orgazme. Saj pošlješ seksualno energijo po celem telesu.

Vir: The multi-orgasmic man (Mantak Chia & Douglas Abrams)