a

Vaja za ločevanje ORGAZMA od EJAKULACIJE

Seksualne energije enostavno ne moremo zanikati. Zato je bolje, da se z njo naučimo delati.

Tako moški kot ženske se moramo naučiti preusmerjati seksualno energijo od genitalij do hrbtenice in potem po hrbtenici gor čez celo telo. Če tega ne narediš, se energija nabira samo v genitalijah in ko je te preveč, se po najkrajši poti izstreli ven iz telesa – skozi ejakulacijo. Če pa to energijo preusmeriš – voila – nadzoruješ ejakulacijo in doživljaš celo telesne orgazme.

Predstavljaš si, da vlečeš seksualno energijo iz penisa mimo presredka in gor po hrbtenici.

VAJA:

1.     Lubrikiraj penis.

2.     Zmasiraj celo telo: trebuh, stegna, bradavice …

3.     Ko masturbiraš, stimuliraj celoten penis, presredek in jajčka.

4.     Opazuj stopnjo vzburjenosti. Opazuj utripanje v korenu penisa, stopnje erekcije, spremembo dihanja in utrip srca.

5.     Ko se med masturbacijo bližaš točki brez povratka se ustavi, dihaj in nežno stisni PC mišico okoli prostate. Lahko si pomagaš tudi s tehnikami iz prejšnje objave (mehanske tehnike)

6.     Če čutiš, da je tvoja seksualna energija podivjana in jo težko kontroliraš, povleci energijo (v glavi) iz penisa mimo presredka po hrbtenici navzgor. Hkrati stiskaj in sproščaj PC mišico. (če ti je še vedno težko kontrolirati, potem se ustavi za 10-20 sekund).

7.     Opazuj kršenje PC mišice in anusa – to je že en mini orgazem oziroma faza krčenja pred orgazmom.

8.     Ko večkrat ponoviš to vajo, prenehaj.

Zaradi preusmerjanja energije se boš klub temu, da nisi ejakuliral, počutil mirnega in polnega energije. Opazil pa boš učinke preusmerjanja energije v telesu npr. utripanje, srbenje, ščemenje, zbadanje itd.

Nasvet: uporabljaj tehnike umirjanja kot je trebušno dihanje.

Vir: The multi-orgasmic man (Mantak Chia & Douglas Abrams)