a

Samoljubljenje za začetnike 2

V prejšnji objavi sem napisala, kaj pomeni samoljubljenje in kako smo skozi samozadovoljevanje oziroma samoskrunstvo izkazovali nespoštovanje do svojega telesa.

Sedaj pa smo pripravljeni narediti korak naprej in se začeti ljubiti.

1.     Ljubljenje samega sebe naj bo prioriteta.

Velikokrat se ujamemo, da vse druge stvari in ljudi postavljamo na prvo mesto. Sedaj pa je čas, da to spremenimo. Postavimo sebe na prvo mesto in se začnimo ceniti. Samoljubljenje je največja oblika ljubezni, ki jo lahko ponudimo sebi.

2.     Vzamemo si čas.

Ker se postavljamo na prvo mesto, si zase vzamemo tudi čas. Pa naj bo to vsak dan ali enkrat tedensko. Vsak lahko najde urico ali dve zase. Več časa kot nameniš sebi, bolj se ceniš.

3.     Samoljubljenju odvzamemo cilj.

Uživajmo v procesu spoznavanja svojega telesa. V božanju vsakega centimetra naše kože, v mehkobi naših rok, v toplini naše kože.

4.     Raziskujmo se.

Raziskujmo se. Kakšni dotiki nam pašejo, kakšni dotiki nam ne pašejo. Raziskujmo počasi in naj bo to najlepši del spoznavanja samega sebe.

5.     Masirajmo svoje telo.

Predstavljajmo si, da z masažo izkazujemo telesu ljubezen. Počasi, čutno. Tako spoznavamo, kje nas kaj boli, kje smo zategnjeni, katera področja so bolj občutljiva, kje nam paše bolj grob prijem, kje nam paše bolj nežen dotik, kje smo žgečkljivi in kje ne čutimo ničesar. Negujemo svoje telo.

6.     Dihajmo.

Bodimo prisotni in se osredotočajmo na svoj dih. Kako vdihnemo, kako ta dih potuje do našega spodnjega dela trebuha, do naše spolne čakre in kako izdih potuje nazaj gor do srca in nazaj v svet.

7.     Razvajamo se.

Prižgimo si svojo najljubšo glasbo, dišeče svečke, zadimimo luč in samo uživajmo.

Sedaj je vaša domača naloga, da poskusite nov pristop ljubljenja sebe in svojega telesa. Vesela bi bila vaših odzivov in občutkov ob samoljubljenju. Me prav zanima, ko bo začutil razliko before and after.