a

Samoljubljenje za začetnike 1

Self pleasure je angleški izraz, ki pomeni dajanje užitka samemu sebi. Prevodov v slovenščino je kar nekaj, ampak noben ne zajame celotnega pomena dajanja besede self pleasure.

Samozadovoljevanje pomeni zadovoljevanje samega sebe. Ampak biti zadovoljen in uživati je nekaj čisto drugega. Prvo počnemo z nekim ciljem, da smo zadovoljeni, v drugem pa samo uživamo. Konstantno. Non stop. In kdaj si dajemo užitek? Ko se ljubimo.

Zato bom za prevod besede self pleasure uporabljala besedo samoljubljenje – ljubiti samega sebe.

Zakaj je samoljubljenje potrebno?

Kdo nam bo pokazal in dal ljubezen, če ne mi sami? Če sami ne bomo ljubili sebe, nas ne bo ljubil nihče drug. Če si sami ne moremo dati užitka, pa naj bo to med sek?om ali čez dan, nam ga ne dal nihče drug. Sreča izhaja iz posameznika, ne iz njegove okolice.

Pričakujemo, da nas bodo partnerji poznali in pripeljali do neskončnega užitka, vendar se sami sebe ne moremo nežno in z užitkom dotakniti.

Preden vam povem, kako se samoljubiti, vam moram povedati, česa ne smemo delati:

–        Ne smemo postavljati cilja (orgazma).

–        Ne smemo hiteti in gledati na uro.

–        Ne smemo razmišljati o drugih stvareh in opravkih.

–        Ne smemo izrabljati užitka za sproščanje stresa in napetosti.

To kar smo sedaj našteli je samoskrunstvo (sinonim za samozadovoljevanje), ki pomeni skruniti samega sebe, oziroma delati dejanje, s katerim izražamo nespoštovanje do sebe.

Prosim, ne počnimo več tega. Naše telo in naša duša si zaslužita in želita, da z njima delamo z nežnostjo, spoštovanjem in ljubeznijo.

Ko se bomo zavedali tega, se lahko začnemo učiti ljubiti samega sebe. In uživati v življenju.

Nadaljevanje v drugem delu.