a

Kako televizija vpliva na tvojo erekcijo?

Hrana, voda (prejšnja objava) – čisto banalne stvari. Vsakodnevne, kot tudi televizija in elektronika za skoraj vse od nas. A pa se resnično zavedamo, kakšne posledice puščajo na našem telesu?

Televizija je super za preganjanje časa. Še bolj super so pa kakšni hobiji, šport, pogovor, druženje itd.

Ko gledamo televizijo, ji dajemo naš čas in našo pozornost. Naša pozornost je skoraj 100 % usmerjena v film, serijo in dogajanje v njej. Ko so prizori žalostni, smo tudi mi žalostni. Ko glavni lik beži pred nevarnostjo, čutimo kako naše telo obliva adrenalin. Gledanje televizije je stimulacija. In stimulacija je stres. Konstantno smo na robu histerije, naša pozornost je na višku.

Ko smo pod emocionalno stimulacijo, ki jo povzroča televizija, smo pod vplivom čustev in naši hormoni se povišano sproščajo. Ves čas smo v katarzi. To pomeni, da se energija širi skozi telo in smo v občutku BEG ALI BOJ – to je stres.

Če veliko gledamo televizijo, je naše telo navajeno na sintetično stimulacijo in občutek bega ali boja. Zato smo ob gledanju televizije bolj kot kadarkoli prej čustveno in hormonsko aktivirani.

To pomeni, da televizija vpliva tudi na erekcijo.

Možgani so navajeni na količino stimulacije, ki nam jo ponuja televizija. In v resničnem življenju je takšna količina stimulacije zelo redka, zato lahko pride do težav z erekcijo. Možgani enostavno niso dovolj stimulirani, da bi erekcija stala tako kot mora.

Kaj narediti?

Poskusi gledati čim manj televizije. Ob 21.00 zvečer izklopi TV, računalnik, umetne luči. Tako se začneš avtomatsko bolj povezovati s svojim telesom – ni več umetnega vzburjenja. V posteljo hodi s čim manj stresa – stres ubija seks.

Ko je telo pod adrenalinom, erekcija ni tako trda. Preden greš v posteljo naredi meditacijo, da se umiriš, da zadihaš in se sprostiš.

Tako boš imel veliko več želje po seksu in energije zanj.